Radošās darbnīcas Priekuļos - ”Ļauties un atvērties”

29.09.2022.
10:00 - 14:00
Priekuļu prospekts 1, Priekuļi, Cēsu nov.

Ko darīt ar galdautu, uz kura no pēdējās dzimšanas dienas ballītes tieši vidū palicis nospiedums no krustmātes gatavotā nātru pesto?  Un kas vispār ir pesto? Kā uzklāt satriecoši skaistu, sezonai raksturīgu svētku galdu, izmantojot visiem pieejamus dabas materiālus un dažādus sadzīvē izmantojamus priekšmetus? Uz šiem jautājumiem meklēsim atbildes kopīgi ar zīmola APLUSB.design māksliniecēm, kafejnīcas Rūsa un Mākslas telpas MALA pavārēm Alisi Ķīnastu, Elīnu Krēsliņu un Moniku Spiridonu.

Pasākuma apmeklētāji piešķirs otro dzīvi tekstila izstrādājumiem, izmantojot dabai draudzīgu tušu un pleķojot audumus. Pleķošana ir radoša, vienkārša un saprotama batikošanas tehnika, kas paveicama jebkuram, kā arī pleķotie izstrādājumi ir lietošanā ērti, jo par traipiem nav jāraizējas.

Ēst gatavošanas meistarklases galvenais moto - radoši, dabai draudzīgi, lokāli, sezonāli, vienkārši. Kopā ar kafejnīcas RŪSA dalībniekiem būs iespēja kopīgi pagatavot dažādus pesto, smēriņu, tapenādes.

Mācīsimies  saklāt galdu, to dekorējot ar sezonālām sausajām zālēm, par elementiem izmantojot sadzīviskus priekšmetus un traukus, izmantojot pleķotu tekstilu - galdautus vai salvetes.

Pasākuma apmeklētāji varēs baudīt zupu un skābmaizes bagetes, tās papildinot ar pagatavotajiem smēriņiem.

Pasākuma noslēgumā klausīsimies meditatīvo bungu performanci Mārča Palsiņa izpildījumā.

 

Norises vieta: Cēsu novada Sociālā dienesta Dienas aprūpes centrs un specializētās darbnīcas.

 

Organizē: Cēsu novada Sociālais dienests sadarbībā ar SIA “Terra Opemele”. 

 

Lūdzam informēt organizatoru par dalību pasākumā.

 

Pasākuma laikā tiks fotografēts/filmēts. Uzņemtie materiāli var tikt izmantoti publicitātes vajadzībām.

 

 

Kontaktpersona
Dace Silava, DAC pakalpojuma vadītāja