Jaunumi

2022. 2023.
Pievienots: 01.08.2023.
Lai sekmētu pārdomātu produktu izveidi specializētajās darbnīcās un dienas aprūpes centros, kur darbojas cilvēki ar invaliditāti, Vidzemes plānošanas reģions jau otro reizi vienkopus aicināja sociālā darba speciālistus. Pasākumā “Vīru brokastis” pakalpojumā cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem Amatas pagasta Spārē piedalījās un pieredzē dalījās vairāk nekā 20 speciālistu.
Pievienots: 02.05.2023.
Lai stiprinātu vīriešu lomu sociālā darba jomā, kā arī veicinātu vērtīgu gūtās pieredzes apmaiņu sociālo pakalpojumu sniegšanā cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem, Vidzemes plānošanas reģions aizsācis nebijušu vairāku pasākumu kopumu – “Vīru brokastis”.
Pievienots: 03.11.2022.
Brīnišķīgs noslēgums jaudīgai Vidzemes iekļaujošajai nedēļai - tirdziņš Spāres muižā, kurā piedalījās dažādu amatu meistari, varēja apskatīt, iepazīt un iegādāties Vidzemes specializēto darbnīcu un dienas aprūpes centru darinājumus – rotaslietas un rotaļlietas, interjera priekšmetus un traukus, veselīgus gardumus un spēcinošus dzērienus.
Pievienots: 03.11.2022.
Vidzemes iekļaujošās nedēļas ietvaros pasākumā “Vāram ziepes Valmierā” vārda tiešā nozīmē tika vārītas ziepes, veidoti maģiski burbuļi kopā ar Burbulītes Burbuļi, kā arī notika grandioza našķošanās.
Pievienots: 03.11.2022.
Valkas pilsētā grupu dzīvokļu un dienas aprūpes centra iepazīšanai notika orientēšanās spēlē, kurā varēja iesaistīties ikviens, lai izietu sagatavotos kontrolpunktus un tā izzinātu pakalpojumus. Dalībniekiem īpašas dāvanas sagādājuši arī dienas aprūpes centra “Valka” apmeklētāji.
Pievienots: 03.11.2022.
Pagalma svētki Gulbenes novada dienas aprūpes centrā un specializētās darbnīcās, kā arī Tirzas grupu mājā aicināja apmeklētājus uz kopīgu laika pavadīšanu.
Pievienots: 03.11.2022.
”Ļauties un atvērties” - sauklis dienas aprūpes centrā un specializētajās darbnīcās Priekuļos manītajam rosīgumam kopā ar APLUSB.design māksliniecēm, kafejnīcas "Rūsa" un Mākslas telpas "MALA" pavārēm Alisi Ķīnastu, Elīnu Krēsliņu un Moniku Spiridonu.
Pievienots: 03.11.2022.
Radošās dienas ietvaros Naukšēnu specializētajās darbnīcās ikviens varēja piedalīties māla meistarklasē, kopīgā vēja zvanu izgatavošanā, kā arī uz ugunskura vārītas skābu kāpostu zupas baudīšanā.
Pievienots: 03.11.2022.
Kupli apmeklēta Radošā diena Mazsalacas dienas aprūpes centrā, kur notika sveču liešana, koka aksesuāru darināšana, kā arī smeķīgu burgeru gatavošana kopā ar SIA "Ēdiendaris".
Pievienots: 02.11.2022.
Atbalsta centrā "Pērle" Cēsīs notika dažādi pasākumi uzņēmējiem, izglītības iestāžu pārstāvjiem, vecākiem, kā arī ikvienam interesentam.
Pievienots: 02.11.2022.
Alūksnes novada Dienas aprūpes centrā un specializētajās darbnīcās Vidzemes iekļaujošās nedēļas laikā aizvadīti virkne pasākumu - ziepju gatavošanas darbnīca, māla apstrādes meistarklase, šūšanas, grafiti meistarklases un citas košas un radošas aktivitātes.
Pievienots: 02.11.2022.
Miķeļdienas ieskaņā dienas aprūpes centrā Jaunkalsnavā aizvadītas sportiskas aktivitātes kopā ar spēkavīru un sporta entuziastu Didzi Zariņu, dabas norišu izzināšana un citas aktivitātes.
Pievienots: 02.11.2022.
Miķeļdienas ieskaņā dienas aprūpes centrā “Lubāna" Indrānu pagastā notika unikāla dabas materiālu paklāja aušana, piesātināta ar rudens smaržām. Tāpat silti un ģimeniski muzikāli priekšnesumi un kopīgas uz ugunskura vārītas zupas un īsteni rudenīgas plātsmaizes baudīšana.
Pievienots: 02.11.2022.
Rosīgi aizvadītas aktivitātes Madonas dienas aprūpes centrā, kur metālmākslinieka un juveliera Jura Leitāna vadībā bija iespēja savām acīm skatīt rotkaļa instrumentu lādi un izmēģināt smalkos instrumentus darbībā, dzirdēt stāstus par to, kā un no kā rodas rotas. Smilšu kino laikā ikviens varēja doties apkārt pasaulei, kā arī darboties ar īpašiem mūzikas instrumentiem, kuriem nevajag notis.
Pievienots: 26.10.2022.
Kārklu iedzīvotāji uzņēma viesus ar gardu bumbiņzupu, piedāvāja apgleznot burvīgus māla izstrādājumus, kā arī ielikts pamats jauna produkta – kārklu šūpuļkrēsla (pagaidām prototipa) – tapšanai.
Pievienots: 07.10.2022.
Vidzemes iekļaujošās nedēļas laikā, kad ikviens varēja apmeklēt un kopīgi darboties kādā no pašvaldībās izveidotajiem dienas aprūpes centriem, grupu dzīvokļiem, specializētajām darbnīcām cilvēkiem ar invaliditāti, aizvadīti 17 dažāda mēroga pasākumi, pulcējot vairāk nekā 500 darbīgu un ieinteresētu cilvēku.
Pievienots: 16.09.2022.
No 26. septembra līdz 1. oktobrim pirmo reizi Vidzemē notiks virkne pasākumu Iekļaujošās nedēļas ietvarā, kad ikviens iedzīvotājs aicināts uz kopīgu darbošanos jaunizveidotajos dienas aprūpes centros, grupu dzīvokļos un specializētajās darbnīcās reģiona pašvaldībās. Nedēļas garumā dažādās vietās Vidzemē plānoti vairāk nekā 15 dažāda formāta un tematikas pasākumi, tostarp praktiskās darbnīcas, meistarklases un diskusijas.