Jaunumi

2022. 2023.
Pievienots: 09.10.2023.
Otro gadu Vidzemē notikušajos pasākumos Iekļaujošās nedēļas ietvaros ikvienam bija iespēja ielūkoties sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu ikdienā, kurus izmanto cilvēki ar invaliditāti. Lai arī projekta “Vidzeme iekļauj” ietvaros pasākumi notika noslēdzošo reizi, jo noslēdzas arī vērienīgais projekts, vairāki sociālo pakalpojumu pārstāvji saredz iespēju un arī motivāciju turpināt šo Vidzemes plānošanas reģiona aizsākto iniciatīvu arī turpmāk. Šogad nedēļas laikā aizvadīti pavisam 16 pasākumi dažādos sabiedrībā balstītos sociālajos pakalpojumos Vidzemē – specializētajās darbnīcās, dienas aprūpes centros un grupu dzīvokļos.
Pievienots: 03.10.2023.
Kopš pavasara Vidzemes plānošanas reģions īstenojis vairāku pasākumu kopumu – “Vīru brokastis”, tajos pulcējot sociālā darba speciālistus – vīriešus, kuri ikdienā strādā ar cilvēkiem ar invaliditāti. Aktivitātes kalpojušas par platformu vērtīgai pieredzes apmaiņai par šobrīd sociālajā darbā aktuālo un jaunu kontaktu dibināšanai, kas lietderīgi turpmākajā darbā.
Pievienots: 14.09.2023.
No 25. – 30. septembrim Iekļaujošās nedēļas ietvaros sabiedrībai durvis vērs deinstitucionalizācijas procesā radītie sociālie pakalpojumi – dienas aprūpes centri, grupu dzīvokļi un specializētās darbnīcas, lai ļautu ielūkoties to darbībā, kā arī pavadīt laiku kopīgi ar to iedzīvotājiem. Pērn pasākumi Vidzemē pulcēja ap 500 interesentu, kas uzskatāms par nozīmīgu soli sabiedrības izpratnes veicināšanā.