Pasākumi, 2022

09:30 - 14:00
Parka iela 6, Madona
Ieraudzīt skaisto šķietami ikdienišķajā, izmantot atkārtoti dabai nedraudzīgo un kopīgi radīt mūzikas un gardēdības svētkus aicināts ikviens madonietis un Madonas viesis.
13:00 - 18:00
“Kārkli”, Gatarta, Drustu pagasts, Smiltenes nov.
Kopš neatminamiem laikiem kārklu dzinumus – klūgas - izmanto pinumiem amatniecībā. Tradicionāli no tiem pin grozus, paplātes un tīnes. Amatnieki izmanto dažādas pīšanas tehnikas un veido pārsteidzoši skaistus un lietderīgus izstrādājumus, arvien meklējot ko jaunu. Arī specializēto darbnīcu “Kārkli” meistari meklēs jaunas iespējas kārklu pielietojumam.
09:00 - 12:00
Uzvaras iela 1, Alūksne
Māla apstrādes meistarklase deinstitucionalizācijas procesa ietvaros izveidotajos sociālajos pakalpojumos Alūksnē. Ar pārliecību - visi kopā mēs varam vairāk!
09:30 - 11:30
Rīgas iela 90, Cēsis
Pašvaldības atbalsts ģimenēm ar bērniem, informācija par Atbalsta centru "Pērle", diskusijas kopīgi ar izglītības iestāžu un organizāciju sadarbības iespējām Vidzemes iekļaujošās nedēļas ietvaros Cēsu pilsētā.
11:00 - 15:00
“Eglāji”, Indrānu pagasts, Madonas nov.
Ieraudzīt, sajust un sasmaržot rudeni, saglabāt atmiņas par to, noaužot dabas materiālu paklājus amatnieces Sandras Valaines vadībā, būs iespēja ikvienam Miķeļdienas ieskaņu apmeklētājam dienas aprūpes centrā “Lubāna”.
12:00 - 16:00
Parka iela 31, Mazsalaca
Tuvojoties gada aukstākajam laikam, arvien vairāk gribas sajust un izbaudīt siltumu, ko izstaro sveces, krūze gardas, vasarā lasītas zāļu tējas, un kopābūšana. Sveču liešana, koka palikņu izgatavošana omulīgai pabūšanai pie tējas krūzes - lai aukstais laiks nepārsteidz nesagatavotus
09:00 - 12:00
Uzvaras iela 1, Alūksne
Ziepju gatavošanas radošās darbnīcas deinstitucionalizācijas procesa ietvaros izveidotajos sociālajos pakalpojumos Alūksnē. Ar pārliecību - visi kopā mēs varam vairāk!
13:00 - 17:00
Vesetas iela 4, Jaunkalsnava, Kalsnavas pag., Madonas nov.
Stiprināt sadarbību, izzināt dabas norises, pārbaudīt spēkus, noskaidrot, kas ir slavenā spēle “Boccia” un baudīt kopīgi pagatavotās, rudenim tik ļoti piestāvošās plātsmaizes - tas viss būs iespējams Miķeļdienas ieskaņas pasākumā "Daba mūs stiprina”.
10:00 - 14:00
"Mazaldari", Naukšēni
Radošās dienas ietvaros Naukšēnos iepazīšanās ar deinstitucionalizācijas procesā izveidotajiem pakalpojumiem Naukšēnos un specializētajās darbnīcās saražoto produkciju.
09:00
Uzvaras iela 1, Alūksne
Radošas, izglītojošas, izklaidējošas aktivitātes sadarbībā ar sava amata meistariem un iepazīšanās ar dienas aprūpes centra, specializēto darbnīcu un rehabilitācijas centra pakalpojumiem Alūksnē. Šūšanas un grafiti meistarklase, ģitārspēles paraugstunda un jautras sarunas noslēgumā.
10:00 - 11:00
Rīgas iela 90, Cēsis
Pieredzes stāsti par līdzšinējo sadarbību ar KANO editions, A/S ZAAO, kā arī sarunas par potenciālo sadarbību ar Atbalsta centra "Perle" - aicināts ikviens ieinteresēts uzņēmējs.
10:00 - 14:00
Priekuļu prospekts 1, Priekuļi, Cēsu nov.
Ko darīt ar galdautu, uz kura no pēdējās dzimšanas dienas ballītes tieši vidū palicis nospiedums no krustmātes gatavotā nātru pesto? Un kas vispār ir pesto? Kā uzklāt satriecoši skaistu, sezonai raksturīgu svētku galdu, izmantojot visiem pieejamus dabas materiālus un dažādus sadzīvē izmantojamus priekšmetus? Uz šiem jautājumiem kopīgi meklēsim atbildes.
16:00
Rīgas iela 90, Cēsis
Pēcpusdienas tēja ar vecākiem Atbalsta centrā "Pērle" Vidzemes iekļaujošās nedēļas ietvaros Cēsu pilsētā.
16:00 - 20:30
Dzirnavu iela 7a, Gulbene
Pagalma svētkos aicināti piedalīties Gulbenes novada iedzīvotāji un viesi, lai satiktos, izbaudītu rudens labdarības tirgus norisi un vienam otra sabiedrību. Pasākuma apmeklētāji varēs izmēģināt spēkus, spēlējot galda spēles, dejot mūzikas grupas “RPM” pavadībā un izgaršot kopīgi pagatavoto īpašo zupu un picas. Pasākuma laikā iepazīsim izcila latviešu ornamenta meistara, gulbenieša rakstus, ar tiem īpašā tehnikā apgleznojot porcelāna traukus, kā arī diskutēsim par demokrātiju un iekļaujošu sabiedrību.
11:00 - 15:00
Rūjienas iela 3E, Valka
Pasākuma centrālais notikums - aizraujoša orientēšanās spēle, kuras laikā Valkas pilsētā grupu dzīvokļu un dienas aprūpes centra tuvumā būs izvietoti kontrolpunkti, kuros dalībnieki saņems uzdevumus - faktus par grupu dzīvokļa un dienas aprūpes centra pakalpojumu, Starptautisko Sarkanā Krusta kustību un Latvijas Sarkano Krustu.
14:00 - 18:00
Ūdens iela 2c, Valmiera
Pasaule ir pārsteidzoša un krāsaina kā ziepju burbulis, kas zaigo, saules apspīdēts. Svarīgi ir šo krāšņumu ieraudzīt, sajust un ļauties tam, ļauties piedzīvojumam, kopābūšanai un brīnuma radīšanai. Brīnumus var radīt un piedzīvot jebkur, arī daudzdzīvokļu māju pagalmā, to varēs redzēt un piedzīvot radošajā dienā “Vāram ziepes Valmierā”.
16:00 - 19:00
Rīgas iela 90, Cēsis
Darbošanās tekstila pārstrādes, māla un rokdarbu darbnīcā, kā arī iespēja pabūt jaunizveidotajā Atbalsta centrā "Pērle", lai iepazītos ar tur pieejamajiem pakalpojumiem cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem - iespēja ikvienam Vidzemes iekļaujošās nedēļas ietvaros Cēsu pilsētā. Noslēgumā koncerts kopā ar Indaru Grasbergu.
12:00 - 16:00
“Doktorāts”, Tirza, Gulbenes nov.
Pagalma svētki Tirzas “Doktorātā” vienkopus pulcēs tirzēniešus, lai kopīgi darbojoties un pavadot laiku, veicinātu vietējās kopienas saliedētību un solidaritāti. Pasākums ļaus satikties, izbaudīt labdarības tirgus norisi un baudīt vienam otra sabiedrību. Pasākuma apmeklētāji varēs izmēģināt spēkus, spēlējot galda spēles, dejot, izgaršot kopīgi pagatavoto īpašo rudens sautējumu, kā arī veidot īpašu Draudzības gleznu.
10:00 - 15:00
Spāres muiža, Amatas pagasts, Cēsu nov.
Uz kārtīgu rudens gadatirgu Spāres muižā oktobra pirmajā dienā aicināts ikviens vidzemnieks un Vidzemes viesis. Pasākumā piedalīsies dažādu amatu meistari, būs iespēja apskatīt, iepazīt un iegādāties Vidzemes specializēto darbnīcu un dienas aprūpes centru saražoto produkciju – rotaslietas un rotaļlietas, interjera priekšmetus un traukus, veselīgus gardumus un spēcinošus dzērienus.